Отбелязваме 100 г. от рождението на Радой Ралин. По повод рождението

...
Отбелязваме 100 г. от рождението на Радой Ралин. По повод рождението
Коментари Харесай

Отбелязваме 100 г. от рождението на Радой Ралин: Предлагат спирката на хотел Плиска да носи неговото име

Отбелязваме 100 година от рождението на Радой Ралин. По мотив рождението на писателя и поета, група интелектуалци оферират емблематичната спирка на градския превоз в София, хотел " Плиска ", да носи името на огромния ни сатирик.

Радой Ралин остави на своя народ мощен инстинкт към свободата. Това споделя синът му - Кин Стоянов пред bTV.

" Първото нещо, което ми се ще всеки един младеж да знае за Радой Ралин, е най-малко първите строфи на неговото стихотворение " Молитва " - свободата е като хляба, всеки ден се замесва, изпича и изяжда, не яжте подарен самун, всеки ден си го замесвайте, изпичайте и изяждайте “, съобщи Кин Стоянов.

Радой Ралин е кръстник на фамозното бренди " Плиска ", което пък дава името на несъществуващия към този момент хотел. Идеята в този момент е спирката на градския превоз на това място да носи името на писателя.

“Живея от 68 година в този квартал и от дете и от по-късна възраст си припомням Радой Ралин с неговия нюанс, който ни посрещаше на спирката и споделяше добър ден “, сподели ръководителят на Комисията по обучение и просвета в СОС Малина Едрева.

Всеки ден хората се поздравяват с Радой Ралин, чиято статуя в действителни размери е дело на Георги Чапкънов. Националната библиотека отбелязва годишнината, както и юбилея на другия огромен наш сатирик, Марко Ганчев, с литературна вечер.

" Личности, които възпитават в гражданско отношение, те ни учат на морал, те ни учат на съвест “, съобщи шефът на Националната библиотека доцент доктор Красимира Александрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР